Информационный новостной ресурс: новости, комментарии, интересная аналитика, мониторинг зарубежных СМИ.
Главная новость сегодняшнего дня:

В Україні жінок-босів в чотири рази менше, ніж чоловіків

17 май 2015
В Україні жінок-босів в чотири рази менше, ніж чоловіків

Керівників-чоловіків в Україні в чотири рази більше, ніж жінок.

До такого висновку прийшли дослідники аналітичного цетру Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна, з'ясувавши, що співвідношення резюме у проф. сфері "Вищий менеджмент" чотири до одного на користь чоловіків. Кілька краща, ніж по Україні в цілому, ситуація в столиці. Тут жінок 25%, а чоловіків відповідно 75%.

Найбільше жінок керують в таких сферах, як фітнес та краса, мистецтво та ЗМІ, наука і освіта, туризм, а також маркетинг. Проте навіть у цих проф. сферах жінки становлять менше половини всіх шукачів. А в останніх двох проф. сферах (управління персоналом та маркетинг) їх всього лише третину.

В Україні жінок-босів в чотири рази менше, ніж чоловіків


Найменша частка жінок у таких сферах, як видобуток сировини, антикризове управління, ІТ, виробництво, нерухомість та будівництво.

Останні новини України та світу INFOUA.ORG

Найчастіше жінки претендують на заробітну плату на чверть нижче, ніж бажають чоловіки.

Наприклад, 44% усіх жінок-директорів вказали бажану зарплату на рівні 12 тис, ще 25% претендують на зарплати в діапазоні від 12 до 25 тис, десята частина оцінює свою роботу в суму до 36 тис. Грн., І стільки ж здобувачок претендують на оплату до 60 тис. грн. і більше 60 тис. відповідно.

У чоловіків цей розподіл виглядає дещо інакше. Так, мінімальні зарплати, на які б погодилися 44% керівників-чоловіків, знаходяться в діапазоні до 20 тис грн., Третина претендентів зацікавлена ​​в зарплатах 20-40 тис. Грн., 20% шукають роботу із зарплатою від 40 до 80 тис. Грн . А ось значення в найвищому сегменті заробітних плат, на які претендує тільки лише десята частина керівників, починається з 80 тис. Грн.

Є деяка різниця й між рівнем професійного досвіду жінок і чоловіків. Серед чоловіків 6 і більше років досвіду роботи мають 91% претендентів, в той же час серед жінок таких кандидатів тільки 83%. Відповідно менш досвідчених фахівців (3-6 років досвіду роботи) серед жінок більше - 13% (чоловіків з такою кваліфікацією всього 7%). А ось недосвідчених керівників мало, як серед жінок, так і серед чоловіків. Менше, ніж три роки досвіду задекларували 5% жінок і 2% чоловіків.

В Україні жінок-босів в чотири рази менше, ніж чоловіків


Слід зазначити, що розрізняються чоловіки і жінки в тому, як визначають свої ключові навички та кваліфікацію. Наприклад, топ-10 чоловічих ключових кваліфікацій виглядає наступним чином: управління продажами, управління проектами, управління персоналом, ведення переговорів, управління виробництвом, В2В продажу, бюджетування, управління підприємством, організаторські навички, керівництво колективом.

У жіночому ТОП-10 ключових навичок з чоловіками збігаються п'ять ключових навичок: управління продажами, управління проектами, управління персоналом, ведення переговорів, бюджетування. Серед тих кваліфікацій, які відрізняються від чоловічих, - підбір персоналу, навчання персоналу, управління витратами, організація заходів, холодні продажу.

А ось відмінностей в освітніх характеристиках між чоловіками і жінками майже немає. Так, 90% всіх керівників мають вищу освіту і в тій чи іншій мірі володіють англійською мовою. А ось МВА змогли отримати тільки 8% топ-менеджерів чоловіків і 6% жінок.
1 833

ЕЩЕ НА ЭТУ ТЕМУ:

Коворкінг львів Центр - це бізнес-спільнота міста

Коворкінг львів Центр - це бізнес-спільнота міста

Ми надаємо робочий простір для підприємців, фрілансерів, віддалених співробітників і творчих особистостей. А також, навчаємо і допомагаємо розвиватися
Опалення, вентиляція, кондиціонування повітря - проекти

Опалення, вентиляція, кондиціонування повітря - проекти

Більшу частину свого життя людина проводить в приміщенні. Комфортну обстановку - параметри мікроклімату і чистоту повітря, в приміщенні будь-якого призначення
Учи что тебе по душе: выбирай с 50 + курсов

Учи что тебе по душе: выбирай с 50 + курсов

Опишу здесь лишь некоторые из курсов ЕШКО. Вы можете скачать себе пробное занятие по курсу, перейдя по ссылкам. Кстати, за скачивание пробных занятий постоянно
Мобільні телефони всіх відомих брендів

Мобільні телефони всіх відомих брендів

Мобільний телефон - обов'язковий атрибут сучасної людини. Хтось стільниковий не випускає з рук, активно використовуючи його для серфінгу в Інтернеті
Контент-маркетинг как совокупность маркетинговых приёмов

Контент-маркетинг как совокупность маркетинговых приёмов

Russian Content Marketing 2014 является одним из видов маркетинга, который предполагает создание и совместное использование информации
Полімерна декоративна штукатурка і фактурна фарба для внутрішніх і зовнішніх робіт

Полімерна декоративна штукатурка і фактурна фарба для внутрішніх і зовнішніх робіт

Декоративна штукатурка і фактурна фарба " Полігран Мікс" полімерна , водорозчинна композиція на основі 100 % акрилової дисперсії , мінеральних наповнювачів і

Есть мнение!

ПОДЕЛИТЕСЬ НАМИ :)
ВХОД НА САЙТ